Syv strake seirer har ført Brodd opp blant de fire lagene som ved slutten av sesongen unngår nedrykk til 4.divisjon når det legges om til nytt seriesystem. Med seier mot Frøyland på Midjord torsdag klokken 1900, går Brodd igjen øverst på tabellen i 3.divisjon!

Etter en svak kamp, og bare 1-1 hjemme mot Hinna i serierunde 10, så det mørk ut for Brodds A-lag. Om det ikke var helt god natt til fortsatt spill i 3.divisjon, var det i alle fall sent på kvelden. Brodd lå på 11. plass, og hadde hele ti poeng opp til fjerdeplassen som sikrer fortsatt spill på nivået i 2017.

Så snudde alt. Borte mot serieleder Ålgård vant Brodd 1-0 etter heroisk innsats fra guttene i grønt. Og siden har de ikke sett seg tilbake. I tur og orden er Sandnes Ulf 2, Vardeneset, Haugesund 2, Bryne 2, Staal Jørpeland og Odda alle slått. 21 poeng, full pott på de siste syv kampene har ført oss inn i toppen.

Det er imidlertid fortsatt svært jevnt. Det skiller bare ni poeng ned til Vardeneset på 11. plassen, og på plassene 5,6,7,8,9,10 er det flere klubber som febrilsk jakter poeng nok til å overleve i divisjonen. 

Torsdagens motstander Frøyland har mistet kontakt med topplagene, men vi lar oss ikke lure av tabellen. Vi har nemlig møtt Frøyland to ganger tidligere i år - uten å ha klart å vinne. I cupen ble Frøyland for sterke på Midjord, mens bortekampen i serien endte uavgjort. Forhåpentligvis er likevel alle gode ting tre for Brodd når lagene møtes for tredje gang torsdag.

Den kampen spilles på helt nytt kunstgressdekke på Midjord. Endelig kan spillerne i Brodd trene på kunstgress uten konstante ryggsmerter og stor risiko for belastningsskader. Forhåpentligvis gir det enda bedre kvalitet på treningene framover.

For dere som kommer til Midjord torsdag klokken 1900, vil dere se at det foregår omfattende byggearbeider på banen. Derfor er det begrenset med tilskuerplass, men ta gjerne med en stol hjemmefra, og sett dere langs sidelinjen for å støtte våre gutter.

Her er link til tabellen: