Mange ble overrasket da meritterte Bjarte Lunde Aarsheim (40) før jul takket ja til å trene Brodd i 3.divisjon. Men treneren selv er veldig fornøyd med sine første fire måneder i klubben.

- Det har vært veldig gøy. Som trener er jeg opptatt av å skape utvikling. Spillerne har utviklet seg, både individuelt og kollektivt, selv om vi har et godt stykke igjen før vi er der jeg ønsker vi skal være på mange områder. Guttene har vist en meget flott innstilling til økte treningsmengder, og vi har godt trøkk både på trening og i kamp. Så er vi nok et stykke fra nivået jeg ønsker vi skal være på pasningsmessig, men vi jobber mye med det på trening, og ser det forhåpentligvis snart i kamp, sier Lunde Aarsheim.

Han er ikke helt fornøyd med skadesituasjonen. Verken Ali Kilinc eller Kristian Tande Klepaker har fått vist seg fram i kamp ennå, noe som naturligvis merkes.

- Det er to spillere som er ment å være offensive nøkkelspillere. Samtidig har andre fått sjansen til å vise seg fram. Tarjei har for eksempel spilt utelukkende spiss, og vist at han kan bli en håndfull for de fleste 3.divisjonsforsvar. I forsvar har Petter Midbøe Lunde vært strålende og utviklet et godt samarbeid med Mikal Klungtvedt, sier Bjarte.

Han har med seg Christoffer Midbøe Lunde som assistenttrener, mens Bjørn Arnold Alvsåker er oppmann med hjelp fra Espen Sviland. Sigrun Kleiv tar seg av skadebehandling og forebyggende arbeid på den fronten.

- Vi er veldig få rundt laget. Jeg skulle gjerne ønsket å få enda mer anledning til å jobbe med enkeltspilleres utvikling, men forstår det må være slikt i 3.divisjon, sier treneren som synes det er spennende spillere i klubben.

- Det er enkelte her som med hard trening og litt justering fint kunne spilt på langt høyere nivå, men jeg tror ikke jeg skal nevne navn ennå. Jeg vil jo beholde dem en stund til, sier Bjarte Lunde Aarsheim og gliser.

Treningskampene har bare gitt ett tap - hjemme mot Viking 2. Resultatmessig er treneren fornøyd.

- Det er nok litt i overkant av hva jeg forventet, men det er serie, og nå først NM-kvalifisering som virkelig betyr noe. NM-Kampen mot Madla var bra (seier 2-0), selv om vi ikke hadde ballen nok i laget. Jeg vil gjerne bidra til at Brodd ivaretar sine gode cuptradisjoner, så vi er spent på oppsett av 2.kvalifiseringsrunde.

Målet for sesongen er å sørge for at Brodd ikke rykker ned til 4.divisjon igjen. Lunde Aarsheim innrømmer at det kan bli en tøff utfordring. 

- Det er en veldig jevn serie. Lag som Stord, Viking 2 og Vardeneset er nok hakket bedre enn de øvrige, men bak der forventer jeg at det blir jevnt, selv om jeg ikke har altfor god oversikt over alle lag. Flyt, marginer og innsatsvilje vil avgjøre mye, sier Lunde Aarsheim.