Fire treningskamper har hittil gitt to seirer og to uavgjorte kamper for Bjarte Lunde Aarsheim som trener for Brodds nyopprykkede 3.divisjonslag. Treneren er fornøyd med resultatene, men mener laget har mye å gå på.

- Vi løper mye. Ikke alltid like klokt, men innsatsen er veldig bra. Det har gitt oss mange gode overganger som vi har utnyttet med vekslende hell. Vi har også sluppet motstanderne til veldig få sjanser. Altså veldig mye bra, men vi har fortsatt ikke satt et eget spill offensivt ennå. Det må vi jobbe med fram mot seriestart, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Første kamp var mot 4.divisjonslaget Havørn. Tananger-laget slo oss i den siste kampen i fjorårets serie, men vi vant ganske greit 3-0 mot Morten Jensens gutter.

Også mot 2.divisjonslaget Sola ble det seier. Det sto 2-0 til Brodd da Olav Magnus Eik Espedal og Arturo Clevelands lag fikk en noe heldig redusering på straffespark helt på slutten, slik at det ble 2-1-seier.

Mot 3.divisjonslaget Frøyland tok vi ledelsen i vår tredje strake kamp da Jørgen Bakke sendte oss i ledelsen tidlig. Det burde blitt både to og tre scoringer til, men i stedet kom Frøyland tilbake i oppgjøret og utliknet på et hjørnespark like før slutt.

Borte mot Ålgård ble det en annen dans. Denne gang var det vertene som tok ledelsen og dominerte, men her kom vi gradvis mer med i kampen, og klarte til slutt å sikre utlikning med to sene mål, slik at resultatet ble 2-2.

Selv om Lunde Aarsheim og hans assistent Christoffer Midbøe Lunde naturligvis er klar over at det ikke deles ut poeng i treningskamper, mener de at det er viktig å unngå tap også i slike kamper.

- Vi må lære oss å hate å tape. Moralen i laget er god, det viste kampen mot Ålgård. Vi skapte faktisk mye sjanser i den kampen, sier Midbøe Lunde.

På keeperplass har Chris Schnapper og Håkon Ohren stått to kamper hver - og konkurransen ser ut til å være levende om å bli vår nummer 1 der.

På stopperplass har både Petter Midbøe Lunde, Mikal Klungtvedt og Thomas Våland spilt bra, mens Kristian Gaard foreløpig har måtte nøye seg med noen små innhopp.
På backene har Morten Melkevig (høyre) og Kim Rune Ovesen (venstre) spilt mest, men unge Sander Hauan har gjort det bra de to siste kampene på høyrebacken. Nikolai Opsanger har ennå ikke fått på seg Brodd-drakt. Backen sliter med skader.

På midtbanen har kvartetten Per Kristian Stangeland, Emil Jesman Sunde, Petter Olsen Haukali og Jørgen Bakke spilt mest. Også Adi Dukic har fått en del minutter, mens Muhammed Akar sesongdebuterte mot Ålgård. Også Thomas Våland er jo høyaktuell i dette leddet. På midtbanen har fortsatt ikke Henrik Langdalen, Abdullah Kilinc eller Ali Kilinc fått debutere på grunn av skader.

På topp har det variert veldig hvem som spiller. Tarjei Fiskum og Nicklas Olsen Hovland gjorde det bra mot Sola, Lars Erik Dahl og Hasan Kalayci var duo på topp mot Frøyland, mens Adi Dukic og Nicklas Olsen Hovland var duo mot Ålgård. Mot Havørn spilte Fiskum, Kalayci og Dahl. Unge Preben Schjølberg Sivertsen (født 1999) har hatt friske innhopp i alle kampene. Her venter vi fortsatt på nysigneringen Kristian Tande Klepaker. 

Torsdag 5. mars kommer årets første treningskamp på hjemmebane. Nabo Buøy (4.div) er motstander på Midjord med kampstart klokken 1930. Kommer du og ser på?