Brodd - Lura 0-0. På forhånd snakket Brodd-leiren om at de hadde årets beste tropp til kampen mot Lura. De og alle andre fikk bevist at det ikke nytter å bare være god på papiret.

For gjestene hadde en helt annen konsentrasjon, vinnervilje og innsats enn det våre gutter vartet opp med denne kvelden. Brodd hadde ballen mest, men slet med å skape de store sjansene. Vi noterte to bra sjanser i førsteomgangen, blant annet en stor til Andreas Kron, mens vi etter pause fikk et tverrliggerskudd fra Esben Ertzeid og en bra sjanse for Petter Olsen Haukali. Ellers var det sjelden virkelig farlig foran gjestenes keeper.

For Lura hadde gjort hjemmeleksen. De tok ut vårt midtbaneanker. Først Thomas Våland før pause, og Muhammed Akar etter. Og da Brodd ikke virket å ha noen motsvar, og spilte 4-5-1 ut kampen, fikk vi aldri noe virkelig trøkk på gjestene innenfor deres banehalvdel.

Lura var nære å stjele seieren. En farlig heading utenfor, en glitrende redning av Chris Schnapper og flipperspill i Brodds 16-meter på dødballer, skapte hjertehopp hos flere av de frammøtte på Midjord denne sene mandagskvelden.

Brodd hadde to debutanter med seg fra start. Verken Jørgen Bakke eller Henrik Langdalen klarte å sette sitt preg på oppgjøret. Det ble litt mer fart da Muhammed Akar og Hasan Kalayci kom inn for Brodd, mens innbytter Nicklas Olsen Hovland viste at formen er et stykke unna. En rolle som kantspiller i 4-5-1 passet således ikke veldig bra for Nicky. :-)

Brodd har avgjort mange kamper på slutten, og har fem-seks enmålsseire i år. Denne gang fikk vi ikke hull på byllen, og da får trøsten være at vi uansett fikk et poeng, og i alle fall ikke fikk Lura nærmere oss enn de var på tabellen. Vi hadde en sjanse til å stikke av i front, men nå er avstanden til nummer to fortsatt bare fem poeng.

Faktisk har alle oppgjørene i høst endt som i vår poengmessig mellom topplagene. Fortsetter det slik, ender Brodd øverst på tabellen. Det er en fin trøst på en dag hvor vi måtte tåle vårt første poengtap på hjemmebane, og vår første målløse kamp.

Brodd har nå Randaberg 2 borte på fredag. Da må laget vise fram en helt annen struktur og innsatsvilje om det skal bli tre poeng.