Brodd-keeper Chris Schnapper så Viking herje med FK Haugesund mandag, men tyskeren er likevel ikke nevneverdig skremt. - Jeg ser ingen grunn til å slippe inn mål mot Viking på torsdag, sier Brodds sisteskanse.

Bortsett fra straffescoringen til Lura i forrige seriekamp har Schnapper, som egentlig heter Schneke, stått som en levende vegg for Brodd. Verken Austrått eller Randaberg klarte å overliste ham i de to NM-kvalifiseringskampene. Det gjorde heller ikke Hinna i seriepremieren. Eller Klepp eller SIF i de to siste treningskamper før seriestart.

Det har gitt selvtillit. - Jeg vet naturligvis at Viking har bedre spillere enn de vi har møtt, men jeg er trygg på at vårt gode defensive spill gjør at Viking ikke vil komme til altfor mange sjanser. Noen blir det nok, men da skal jeg være konsentrert og våken, sier Schnapper.

Han skal bruke hele onsdagen til å se Viking-spissene på film, men var litt skeptisk da vi fortalte ham at det trolig blir Osita Chikere og Veton Berisha som spiller på topp.

- Berisha har jeg kontroll på, men finnes det noen videoopptak av Chikere, spurte keeperen til Brodds støtteapparat og analysesjef Bjørn Arnold Alvsåker på gårsdagens trening. Alvsåkers gode kontakter i lyd, analyse og videomiljøet blir nå alvorlig satt på en test.

Schnapper har blitt en publikumsyndling på Midjord etter overgangen fra tysk fotball. Etter noen tunge åpningskamper, spesielt mot Vaulen, har han nå levert - gang på gang.

- Jeg stortrives. Kampen mot Viking blir en bonus for oss. Det er opprykk til 3.divisjon som er det viktigste, sier Schnapper, som har fjorårets mest brukte keeper, Håkon Ohren, som backup.

Brodd - Viking spilles torsdag 24. april klokken 1800. På Midjord.