Foto: PER THIME

(NM-kvalik) Randaberg - Brodd 0-1. I 2010 møtte vi Viking, i 2011 Sandnes Ulf og i fjor FK Haugesund. Nå blir det spennende å se hvem som blir neste storklubb som kommer til Midjord.

Hjemmelaget var store favoritter før kampen. En divisjon skiller klubbene. I tillegg vant RIL begge oppgjørene mot Brodd i fjor. At kampen også gikk på naturgress, et underlag Brodd ikke er vant til, gjorde at de fleste valgte H på oddskupongen før kampstart.

Ingen i Brodd-garderoben. For der var troen sterk på seier. Trenerne Rune Larsen og Esben Ertzeid var klare på at vi kunne vinne - om kollektivet fungerte, og spillerne fulgte matchplanen. 

Fra første sekund viste Brodd-spillerne at de var påskrudd. Duellene gikk i vår favør, tonen var god, og vi evnet å holde på ballen der Randaberg stresset og spilte lange baller mot to spisser.

Allerede etter åtte minutter kom belønningen. Ali Kilinc slo inn fra høyre - og etterhvert fant ballen Esben Ertzeid som kontant plasserte ballen bak keeper Mathias Paulsen hos hjemmelaget.

Brodd forsatte å kjøre oppgjøret. Ikke lenge etter kom scoring nummer to da Tarjei Skoftedalen Fiskum stupheadet ballen i mål, men dommer valgte å annullere målet.

Randaberg kom mer med mot slutten av omgangen, men bortsett fra en heading i tverrliggeren, hadde keeper Chris "Schnapper" Schneke full kontroll.

Hjemmelaget fikk en tordentale i pausen fra trener Erik Fuglestad, mens Brodd-trenerne brukte damemetafor for å motivere spillerne. Esben Ertzeid er nygift, men fristet de mange single spillerne med at 1. runde var som den deiligste dama de visste om. Og med godt arbeid i de neste 45 minuttene - så var hun vår. 

Og vår ble hun. Hjemmelaget hadde få muligheter også i 2. omgang mot et kompakt og hardjobbende Brodd-lag. Tidligere Brodd-spiller Henrik Andre Jelsa kom inn i pausen, men fikk aldri noen muligheter til å ødelegge festen for Brodd-guttene som kunne juble for 1. runde i NM for fjerde året på fem forsøk da dommer Sigbjørn Paulsen blåste av. Bare en exit på straffesparkkonkurranse ødelegger for statistikken, men Brodd er virkelig lokalfotballens store cuplag.

Første runde spilles torsdag 24. april, og motstander blir klar i neste uke. Før den tid er det imidlertid langt viktigere kamper som venter. Allerede nå torsdag 3. april klokken 1800 venter en av favorittene i 4.divisjon, Hinna, til durabelig lokaloppgjør på Midjord. Da må vi opp noen hakk, men det skal vi klare - selv med litt slitne bein.

KAMPFAKTA
2. kval Norgesmesterskapet menn:
Randaberg - Brodd 0-1 (0-1)
Randaberg stadion, 48 tilskuere
Mål: 0-1 (8) Esben Ertzeid
Brodds lag (4-3-3): Chris Schnake - Truls Thomsen (Solomon Hantal fra 73), Trond Kindervåg, Tarjei S. Fiskum, Kim Rune Ovesen - Petter O. Haukali, Thomas Våland, Esben Ertzeid - Ceu Lian Khar (Adi Dukic fra 78), Henning V. Petersen, Ali Kilinc 

Video her: