Vaulen - Brodd 1-2. Onsdags kveld tok Brodd Junior med seg alle 3 poengene fra Vaulen Beach arena til Midjord. En veldig sterk prestasjon av guttene som kun var 13 i tallet etter hjelp fra 4 spillere ifra G 16 laget. Juniorene har begynt å trene sammen med G 16 søndager og mandager for at treningene skal ha bedre kvalitet, enn det er med 5-6 spillere på treningsfeltet. Ekstra kjekk var seieren ettersom vi ufortjent slapp inn 1-0 kun 10 minutter før slutt, men klarte altså å snu det til vår fordel i sluttminuttene. Guttene viser en sterk lagmoral i denne kampen, selv om det har vært ein tøff sommer hvor mange sentrale spillere har forsvunnet.

Guttene hadde en strålende 1. omgang hvor samtlige spillere var på hele tiden, Vaulen fikk aldri fred, vi var utrolig flinke i gjenvinningsfasen og skapte masse trøbbel for lederlaget Vaulen. Vaulen slo seg litt inn i kampen de siste 7 minuttene av 1. omgang og hadde en stor sjanse som kunne gitt de ledelsen 1-0 til pause. Når det gjaldt Brodds guttar så hadde vi mye ball, men evnet ikke å være gode nok siste tredjedel. Vi skapte mye uroligheter hos Vaulen og var nære på å ta ledelsen flerne ganger.

0-0 sto seg til pause. Vi gjorde noen få forandringer i pausen, ettersom vi kun hadde 2 spillere på benken ble de allerede benyttet fra 2. omgang. Det vil si at de som satt på benken i 2. omgang ikke satt der lenge, for vi måtte ofte gjøre bytter på slitne bein og småskader. I tillegg litt omrokkeringer på banen for å få maksimalt utbytte av spillerene. Anført av trioen Trym, Farzad og Sander i sentralinjen, fikk ikke Vaulen mye spillerom. Men de 3 skulle få merke kjøret, for de la ned utrolig mange kilometer i denne kampen, spesielt imponerende er det at Sander Hauan fullføre nesten 90 minutter etter å ha vært borte fra fotballen i over 6 måneder i tillegg til at han var en av banens beste spillere. Marcus og Sondre på stopperplass ser ut til å sammarbeide utmerket i de 2 siste kampene. Det styres med stødig hånd. Bakerst briljerte Neuer med solide sweepertakter.

Brodd hadde nok ballen i 70 % av tiden mot Vaulen denne onsdags kvelden og var det laget som skapte mest, men som ikke fikk ballen i mål. Guttene gikk slitne mot slutten og en glipp bakerst gjorde at en Vaulenspiller plutselig bare kunne sentre ballen i mål til en ufortjent ledelse kun 10 minutter før slutt. Da var de fleste sikre på at det var god natt hos Brodd. Istedenfor så brettet guttene opp ermene og satte inn 2 ekstra gir, for dette følte de var så urettferdig som det overhodet kunne bli. Guttene gikk regelrett i strupen på Vaulen og 2 minutter senere satte utligningen i målet. Adam setter fart midt på Vaulens banehalvdel og slår ballen mot Jihad som hopper over ballen, han setter dermed forsvaret ut av spill slik at Farzad kan skjære innover inne i 16 meteren og avslutte kontant nede til venstre for keeper. En deilig scoring på ett viktig tidspunkt.

3 minutter før slutt er det Liam som får ballen midt på Vaulens banehalvdel, han setter full fart mot målet og går forbi 2-3 spillere før han blir taklet i avslutningsøyeblikket inne i 16 meteren. Dommeren nøler ikke, å dømmer straffe. Kaptein Thorsen setter straffen sikkert i mål og feirer med ein liten "dab" før han bruker kondisen på å komme seg tilbake på plass. Etter scoringe blir det litt småstress, uten at Vaulen kommer nærmere for det. En deilig 2-1 seier for guttene mot serieleder Vaulen.

K A M P F A K T A
Vaulen - Brodd 1-2 (0-0)
Mål: Farzad Navaie og Sondre Thorsen
Assist: Adam Oumar og Liam Nævdal Howarth
Gule kort: Sander Hauan og Marcus Laursen
Dommer: God kontroll
Tilskuere: Ihvertfall nye rekord med tanke på Broddstøtte (hjelper på med G 16 spillere og nye spillere, pluss andre halvdeler)

Brodd: Mikael Landa - Thomas Eike, Sondre Thorsen, Marcus Lausen, Ask Holm Lahn - Liam Nævdal Howarth, Sander Hauan, Farzad Navaie, Trym Schjølberg Sivertsen, Darwesh Jawhar - Adam Oumar
Innbyttere: Vetle Sevild og Jihad Kher

Børs: (Vanskelig å setta karakter på en sånn lagseier)
*** Sander Hauan
**  Marcus Laursen
*   Liam Nævdal Howarth