Brodd - Staal 3-1. Juniorlaget fikk æren av å spille den første kampen på det mye omtalte kunstgresset på Midjord. Endelig er banen ferdigstilt å vi kan igjen rette blikket mot det sportslige på Midjord. Klokken 15.41 tikket det inn en melding om at hovedbanen var klar til bruk, dermed fikk Juniorlaget æren av å spille den første kampen på nytt dekke. For litt over 10 år siden var det også Juniorlaget til Brodd som fikk æren av å "åpne" den nye banen. Den gang var det æresmedlem og undertegnende Roy Larsen som tok avspark. I kampen mot Staal var det kun Casper som tok avspark, noe som i utgangspunktet er ett regelbrudd. Ettersom de nye reglene om avspark kun gjelder 2. divisjon og oppover.

Når det gjelder Juniorlaget så har det blitt en litt turbulent sommer hvor det har blitt en del utskiftninger, det var faktisk så gale at vi ikke var langt unna å legge ned Juniorlaget nå i sommer. Ett kjapt hastemøte mandag mellom trenere på Junior og G 16 samt daglig leder gjorde at vi kom frem til en god løsning for guttene våre i Brodd.

Preben Schjølberg Sivertsen (Vidar), Robin Hagland (Øvre Steinar), Mustafa Sarikurt (Øvre Steinar) Daniel Nårstad (Millitæret), Simon Richter (studier), Jonatan Sharoni (studier) og Mads Bjelland (Jobb) er spillere som har forsvunnet i sommer. Vi har fått ett gledelig gjensyn med Thomas Monslaup som er med ut sesongen og Mikael Landa som er nysignert keeper fra Vard Haugesund som vil være med A-laget å trene.


Kampen mot Staal onsdag skulle altså bli en tøff nøtt for Juniorene som fortsatt har tilgode å trene sammen etter sommeren, her gikk vi direkte til kamp med fullada batterier og stålkondis på samtlige spillere. Ettersom undertegnende sliter med dårlige hukommelse etter kampen blir det sporadisk gjetting på ett par diverse ting med kampen mot Staal. Regner med at spillerene spytter inn rettelser utover dagen.

Foto: 2001- guttane Trym, Marcus og Casper viser stort fokus under oppvarming, Mikael Landa viser guttene veien.

Vi åpnet kampen best og allerede etter 5 minutters spill er det Trym som rager høyest på ett innlegg, men styrer headingen over. Det la liksom standaren for kampen. For vi skulle lage noen flotte mål på det nye banedekket. Etter 10 minutters spill vinner vi ballen midt på vår egen banehalvdel, hvor ballen blir transportert ut til vår høyre side der Thomas Eike har tatt turen oppover i banen, han legger ballen tilrette og legger ballen flott inn på bakerste stolpe. Der dukker Trym opp som lærte fra sist gang og brukte beina til å avslutte med på hel volley. En god avslutning som resulterer i 1-0 scoringen som også blir den første scoringen på det nye kunstgresset. Ikke lenge etterpå er det noenlunde samme oppskrift som blir fulgt bare på motsatt side. Denne gangen er det Blazej som får ballen ut på sin venstre side og slår ballen hardt og presist inn foran mål hvor Casper kommer stormende frem med pannebrasken og setter ballen kontant i mål til 2-0.

Vi ser ut til å ha god kontroll på kampen og vår nye keeper Mikael Landa har lite å gjøre bakerst. Det oser god kontroll av Mikael og snakker godt med laget, noe som gir trygghet hos medspillerene. Det lille som kommer har han full kontroll på. Marcus og Thorsen utgjør ett godt stopperpar og spesielt Marcus gjør ein meget god kamp sammen med våre strålende backer. Kaptein Thorsen var dessverre ikke godt nok trent, så måtte gi plass til unge lovende Thomas Monslaup etter 55 minutters spill. Staal skulle nå få seg ett mål like før pause, noe som egentlig kom ut av intet .

I 2. omgang fortsetter vi å ha kontroll på kampen og lar ikke Staal komme på de store overgangene. Vi har ballen mye, men roter det litt til for oss selv med litt for mange ballberøringer av og til. I tillegg skal vi tråkle oss gjennom 7 mann på en radius av 3 kvadratmeter, noe som i utgangspunktet er litt vanskelig. 20 minutter før slutt får vi satt inn vårt tredje mål når Trym finner Blazej som når ballen akkurat før keeper og lobber den i fin bue over keeper og inn i mål.

Fem minutt før slutt fikk Staal en meget stor mulighet som kunne skapt trøbbel for Brodd, men heldigvis satte de ballen utfor. Kampen ender 3-1, en solid prestasjon av guttene som ikke har spilt allverden sammen og heller ikke trent for mye i sommer. Fantastisk god lagmoral i dagens kamp og ein enorm innsats som blir lagt ned av samtlige. Når det gjelder børspoengene så er det ennå like vanskelig å sette poeng som det var i vår. Ta poengene med en klype salt. Nå står topplaget Vaulen for tur borte 24. august.

K A M P F A K T A
Brodd - Staal Jørpeland 3-1 (2-1)
Mål: Trym, Casper og Blazej
Assist: Eike, Blazej og Trym
Gule kort: Ingen
Dommer: Klarte seg bra
Tilskuere: 20

Brodd: Mikael Landa - Thomas Eike, Sondre Thorsen (Thomas Monslaup fra 52), Marcus Laursen, Ask Holm Lahn - Darwesh Jawhar (Vetle Sevil fra 65), Rene Ramstad (Adam Oumar fra 65), Trym Schjølberg Sivertsen, Farzad Navaie, Blazej Pachulski - Casper Aalen Norseng

Børs:
*** Ask Holm Lahn
**  Casper Aalen Norseng
*   Thomas Eike