Brodd - Buøy 4-2. Juniorlaget serieåpnet onsdags kveld hjemme mot Buøy på Midjord. Etter lange vintermåneder og mørke kvelder, skulle vi endelig trille ball når poeng blir delt ut til det laget som vinner. En oppkjøring som har inneholdt det meste, hvor januar måned var en meget dyster måned med snitt på ca 7 spillere på trening. Det bedret seg heldigvis. Vi har nå en spillertropp på 23 spillere, men klarte kun å stable 14 av dem på beina mot Buøy.

Kampen ble veldig rotete for vår egen del, men vi vinner på en meget dårlig dag. Spillet sitter ikke som det skal og vi stresser for mye med å transportere ballen fremover mot målet, når medspillerene fortsatt ligger igjen på egen banehalvdel. Vi tar en fortjent seier, men Buøy er svært farlige på sine kontringer og straffer oss hardt på personlige feil.

Vi tar ledelsen 1-0 etter at det er spilt 17 minutter når vi får corner fra høyre, Robin slår ballen innoversrudd med sin venstre fot og Preben kommer stupende inn med hodet og får ballen i mål til 1-0. 10 minutter senere straffer Buøy oss knallhardt når vi slurver i oppspillsfasen, noe som gjør at Buøy kontrer inn 1-1. Etter det er det mye frustrerende fotball å se på, spesielt for oss grønnkledde på sidelinjen. Lite stemmer ute på banen, men vi skulle fikse scoring like før pause når vi får frispark midt på Buøys banehalvdel. Kaptein Thorsen slår ballen inn i feltet, her ruver Preben høyest og får avsluttet godt på keeper som må gi retur, her er Daruesh kjapt frempå og gir Brodd ledelsen 2-1 like før pause.

Brodd gjør ingen endringer i pausen, men blir enige om å stresse litt mindre, samtidig som vi prøver å holde på ballen i laget.

Etter 53 minutters spill får Simon ballen noenlunde midt på Buøys banehalvdel, han tar med seg ballen litt til, ser seg om og finner ingen alternativer. Tar så å ser på keeper og finner heller ut at han skal bruke kruttønnen som han har i høyrefoten. Ballen fyker i en prosjektil mot Buøys keeper og i mål, en solid kanon fra Simon Richter. 

Etter målet kom Buøy mye mer med i kampen og virket svært farlige på alt de foretok seg, der og da var det fortjent at de fikk sin redusering på langskudd til 3-2 etter 65 minutters spill. Det ble med andre ord en svært spennende avslutning på kampen. Heldigvis for oss var det vi som kunne smile bredest når Daniel Nårstad endelig får sin fortjente scoring i Broddtrøyen, det måtte altså 371 år til for hans første mål i grønn drakt. Målet kommer på ett langskudd 20 meter fra mål som sniker seg nede til høyre for keeper. Kampen ender altså 4-2 til Brodd. Neste kamp er borte mot sterke Staal Jørpeland 1 onsdag.

I dagens kamp hadde vi altså 14 spillere i troppen og en del nasjoner:
Norsk, Dansk, Tyrkisk, Polsk, Iransk, Israel, Tysk og Elfenbenskysten. Altså 8 nasjonaliteter fordelt på 14 spillere, 3 av dem kommunisere kun ved bruk av det internasjonale fotballspråket. Blir spennende å se i fortsettelsen når språket også blir lært.

K A M P F A K T A
1. serierunde
Brodd - Buøy 4-2 (2-1)
Mål: Preben, Daruesh, Simon og Daniel
Assist: Robin, Preben og Thomas
Gule kort: Sondre Thorsen
Dommer: Ronald Urban (God kontroll)

Brodd: Jonatan Sharoni - Mustafa Sarikurt, Thomas Eike, Sondre Thorsen, Daniel Nårstad - Daruesh Jawhar (Vetle Sevild fra 65), Rene Ramstad (Ask Holm Lahn fra 55) , Preben Schjølberg Sivertsen, Simon Richter (Blazej fra 80), Blazej Pachulski (Adam Oumar fra 55) og Robin Hagland

Når det gjelder børs i denne kampen leverer de fleste stabilt uten at noen utmerker seg spesielt positivt eller negativt. Men må sette en børs for det :)

Børs:
*** Preben Chjølberg Sivertsen
**  Daniel Nårstad
*    Daruesh Jawhar