Brodd - Egersund 2  1-1. Damelaget skulle virkelig få teste på nivået når de mandags kveld møtte serietoer Egersund 2 på Midjord. Egersund er det eneste laget som har tatt poeng mot suverene serievinnere Lura og det på bortebane. Det at damelaget mandags kveld fikk med seg 1 poeng hjemme mot Egersund var meget sterkt og faktisk veldig fortjent.

I vårsesongen klarte vi med nødskrik å kvalifisere oss for den toppa 4. divisjon etter at vi på overtid hjemme mot Havørn klarte 2-2. Det betydde ett aldri så lite opprykk for vårt kjære damelag. En utfordring vi så på som meget tøff, for vi visste hva vi skulle møte denne høsten. Målsetningen for høsten var enkel, klarte vi å karre til oss 1 poeng denne høsten kunne vi være strålende fornøyde. For lagene i den andre puljen visste vi var sterke. Ålgård som vi møtte til treningskamp i februar måned tapte vi 1-0 mot og ble rundspilt. Det laget endte på en 3. plass i den andre puljen. Så her var det bare å brette opp ermene og gjøre klar for en meget tøff høst.

Etter gårsdagens kamp mot Egersund 2 står vi igjen med hele 8 poeng og en meget solid 4. plass.

Brodd - Vardeneset 5-4
Eiger - Brodd 1-2
Brodd - Ålgård 2-2
Brodd - Egersund 2  1-1
Merk at vi i alle disse kampene lå under, men kom tilbake. Noe som viser en sterk lagmoral!

Andre sterke resultater å ta med:
Brodd - Lura 2-4 (Lura vant puljen suverent med 55+ i målforskjell)
Egersund 2 - Brodd 4-2 (Her ledet vi 1-0 til pause, så satte Egersund innpå flerne av sine beste spillere)
Brodd - Eiger 2-3 (En kamp vi ledet 2-1, men rotet bort seieren mot slutten av kampen)


I 2014 sto Brodds Damelag uten seirer og var sett på som ett lett bytte for alle lag som kom til Midjord. Pr. dags dato 31. oktober 2017 legger vi følgende lag bak oss:

Vardeneset
Eiger
Riska/Hana
Tjensvoll
Havørn
Midtbygden
Lye
Madla

Uansett, mye statistikk og vas fra Hundvåg bydel der det skrives mye tull og tøys som regel når kampreferat skal skrives. Det som står over her er dessverre for de andre lagene bare fakta. For oss andre er det kjekt å se at målretta arbeid kan gi resultater. Selv om vi har gått på noen få supersmeller i år, men det snakker vi ikke høyt om.

Kampen mot Egersund var uansett sesongens siste kamp, noe som folk bet seg merke i da kampstart var kl. 19.00 og ikke kl. 20.00. Heldigvis hadde de fleste stilt klokken feil vei natt til søndag (nemlig 1 time frem), noe som betydde at alle nådde kampstart. Ihvertfall nesten. Bente Rønning vet at det ikke skjer så mye i starten av kampene, så hun tar ting på erfaring når hun ankommer Midjord 15 minutter ut i 1. omgang. Da blir det servert kaffe over en lav sko, andre ting som er sikre når Bente kommer med sin gloheite kaffe er at flerne må late vannet like etterpå. Det er fortsatt uvisst hva Bente putter i sin kaffe, vi har fått forskningslaboratoriet på Hakueland Sykehus til å analysere kaffien til Bente. Resultatet ventes klart rundt desember måned.


Det var også kjekt å høre far til Karianne Undem på andre siden igjen, er lenge siden sist undertegnende og Egil Svela sist hørte "HEIA BRODD" taktfast på den andre siden. Grunnen til det kan godt være all kaklingen som foregår på Brodds legendariske benk med både spillere, fans, katter, hunder, gravide og det som verre er. Uansett, stemningen kan ingen ta fra oss på Midjord uansett resultat. Det ble dessverre bare terningkast 2 på supportergjengen på Brodd sin benk, grunnen til dette er at terningen som ble trillet ut på gulvet i borettslaget på Hundvåg kun viste terningkast 2. Så det skal invisteres i nye terning til neste sesong.

Nå har det ikke blitt skrevet så mye om 1. omgangen av kampen mot Egersund, grunnen til dette er vel egentlig enkel. Her var det ikke mye å skrive hjem om. Tankene til de som var ute på banen kan ha vært følgende 2 ting: (Ska bli godt med kaffi og kaka, her stilte Bente opp med kaffi, Malena og Hanne hadde med seg sjokoladekake og muffins) eller (Er jo ikke vits å stresse for mye ennå, me har jo 4. plass uansett siden Vardeneset ikkje orka å spela kamp mot Eiger)


Uansett, vi slapp inn vår scoring på corner. Slik at Egersund ledet 1-0 til pause. Det at vi slipper inn på corner er ikke noe nytt, tror faktisk 50 % av årets scoringer imot kommer på corner.

I pausen prøvde vi å rette på litt av hvert, den viktigste tingen var at vi skulle trø litt mer til i dueller. Var dessverre mange pyser å se på banen i 1. omgang. 5 minutt ut i 2. omgang får vi utligningen vår når Maren Rasmussen enkelt setter ballen i mål bak en utspilt Egersundkeeper. Ettersom hun skyter midt på keeper først, bare for løye. Etterpå satte hun ballen i mål. Målet kommer kun pga duellspillet vårt. Mari vinner den første duellen, før Kristin Ueland vinner den andre duellen før hun sender Maren alene med keeper. 1-1 sto seg veldig lenge.

De siste 15 minuttene av 2. omgangen ble det konstantert mange nesten hjerteinnfarkt på gjengen som var på sidelinjen. Egersund kom nærmere og nærmere, samt vi også skapte noen muligheter for Egersund sitt mål. Heldigvis slapp vi ikke inn mer mål og det ble heller ikke konstantert noen hjerteinnfarkt. Så alt i alt, en vellykka kveld på Midjord.

Veldig kjekt at vi tar poeng mot 4 av 5 lag på årets høstsesong. At vi tar 8 poeng denne høsten er rett og slett imponerende. Ihvertfall når vi utgangspunktet så for oss 0 poeng.

Takk til alle som har vært med rundt årets Damelag, håper å se dere alle pluss noen til i 2018.

Takk for i år

KAMPFAKTA
Brodd - Egersund 2  1-1 (0-1)
Mål: Maren Rasmussen
Assist: Kristin Ueland
Gule kort: Noen på Egersund, de sendte vel Mari i bakken 4-5 ganger
Dommer: Enok Aspelund 
Tilskuere: 23

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen (Lena Eidsvik fra 62), Frida Skiftestad, Karianne Erland, Eivor Knudsen - Kristin Ueland (Katrine Helland fra 66) - Kristin Olsen (Christine Lønning fra 46), Mari Skiftestad, Karianne Undem (Maren Ravnås fra 46), Siw Therese Tårnes (Randi Carlsen fra 78) og Maren Rasmussen (Siv Årsland Lunde fra 86)

Bonusbørs:
******* Hanne og Bente
**** Resten av galningene på siå

Børs:
*** Mari Skiftestad
**  Eivor Knudsen
*   Maren Rasmussen