Årets siste seriekamp for Brodd damelag sto for tur søndags ettermiddag, når suverene Egersund kom på besøk til vakre Midjord som badet i høstsol. Egersund vant årets 4. divisjon suverent, noe som også var forventet når vi var på terminforslag hos RFK. Egersund ble tvangsnedflyttet ned til 4. divisjon når dem takket nei til opprykk til 2. divisjon. Håper RFK i fremtiden ser verdien med damefotballen fremfor regler. Det er derfor meget merkelig at RFK gav Viking damelag direkte plass i 3. divisjon, selv om de egentlig burde ha startet i 4. divisjon. Nok om Egersund.

Brodd skulle få seg en real utfordring når dem skulle møte et Egersundlag som sto med 86-0 i målforskjell på bortebane så langt i år, noe som er helt vannvittige siffer. I kampens 1. omgang fikk Brodds keeper Anne Louise Lura solen rett i fleisen, hvor 4 fotballer paserte henne før pause. Brodds trenerteam konstanterte i pausen at 1. omgangen ikke var tellende grunnet solens påvirkning i kampen.

I pausen ble vi enige om å score 1 mål på Egersund, bare for å ødelegge deres statistikk. Ikke lenge ut i 2. omgang ble vi snytt for straffespark etter en klar dytt i rygg, selv om vi ikke er verdens beste lag på straffer gav vi oss selv en 1-0 ledelse utifra at vi synes det var straffe. Så gav dommeren Egersund en corner som ikke var corner, corneren endte i scoring, men vi annulerte scoringen på sidelinjen. Så fortsatt 1-0 til oss. Deres "6. mål" ble scoret på offside, så det ble heller ikke levert ut noen scoring her fra trenerteamet. Deres 7. mål måtte vi godkjenne, slik at vi ikke skulle oppfattes som "kjipe" Så dermed 1-1 i målprotokollen til trenerene.

Så til kampens beste scoring når Therese får ballen på 25 meter, gjør en skuddfinte og legger ballen over til hennes høyre fot, hennes høyre fot er egentlig hennes svakeste. Men det er krutt i begge beina til Therese som smeller til med hennes høyre fot som går i en prosjektil over Egersunds meget gode keeper og i mål til ellevill jubel på Midjord. Dermed ødela vi nullen deres på bortebane, statistikk er alltid kjekt å bryte når vi først ikke klarer å vinne kampen. Kampen ender altså 7-1 til Egersund, men egentlig vant vi kampen 2-1 om vi går etter våre egne prinsipper.

Kampen blir i hovedsak husket for at Elisabeth Karlsen spilte sin siste kamp før hun nå legger skoene på hylla, hun er ene og alene skyld i at vi i 2015 nå har et fantastisk flott damelag både på og utenfor banen. En herlig sosial gjeng som alltid har et smil på lur selv om dem møter motgang. Elisabeth fikk ideen sent i 2008 og startet opp damelaget januar 2009. Her kan du lese om hvordan oppstarten var. Resultatene har uteblitt egentlig i alle årene det har vært damelag i klubben, men damene sto på i håpet om at det en gang ville snu. Påståviljen og humøret kan ingen ta fra dem, for i 2015 kan dem se tilbake til 11 seirer og 4 uavgjort fordelt på 11er laget og 7er laget.

Selv om Elisabeth ikke har fått så mye tid til å trene og spille kamper så langt denne sesongen, følte vi det riktig å få en skikkelig avslutning for Elisabeth. Når hun ikke kunne spille kampen mot Tjensvoll sitt 7er lag, så følte vi det rett og rimelig at hun skulle få sin siste kamp sammen med 11er laget. I kampen mot Egersund startet hun kampen som kaptein og jobbet utrettelig foran som spiss med sin navnebror Elisabeth. Hun var også nære på med å avslutte med en målgivende pasning til Marie, men Egersunds gode keeper reddet Marie sin avslutning. Elisabeth spilte 25 minutter og fikk velfortjent applaus fra sine egne spillere og supportere, samt fra Egersund sine spillere og støtteapparat. Du har betydd alt for damene, Elisabeth. Alle håper du tar turen innom når du får tid, Elisabeth fikk også et velfortjent krus fra damene og trenerene, hvor det står noen velvalgte ord.

NB: Damene endte altså i 2015 på en flott 4. plass foran Havørn, Lye og Tjensvoll på tabellen. Finnøy som kom på 3. plass vant vi 1 gang mot og spilte uavgjort 1 gang. Riska som kom på 2. plass spilte vi uavgjort mot, selv om akkurat den kampen hadde vi fortjent alle 3 poengene. Det ser meget lyst ut.

Brodd - Egersund 1-7 (0-4)
Mål: Therese Gabrielsen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 30
Dommer: Full kontroll

Brodd: Anne Louise Lura - Malena Nissen (Randi Carlsen fra 75), Kathrine Helland (Karianne Undem fra 75), Karianne Undem (Anne Grethe Høie fra 55), Randi Carlsen (Elin Nordvang fra 55) - Marie Danielsen, Rebecca Schleier, Maren Ravås (Stine Nordvang fra 12, Maren fra 14, Stine fra 55) Therese Gabrielsen - Elisabeth Lie (Tina Tangen fra 75) og Elisabeth Karlsen (Andrea Ullenes fra 25)

Børs:
*** Katrhine Helland
**  Rebecca Schleier
*   Anne Louise Lura

Foto: Beate Dahle