Lura - Brodd 7-1. Brodd sitt damelag rykket etter vårsesongen opp til en toppet 4. divisjon der vi får bryne oss på litt bedre motstand enn det vi har gjort tidligere. Så i aller første kamp skulle vi ut mot soleklar seriefavoritt Lura som i vårsesongen vant 12 av 12 kamper med solid måforskjell. I tillegg har de spillere som Anette Tengesdal (tidligere Klepp) og Lina Smørsgård (tidligere Klepp og Liverpool) på laget. Laget er ihvertfall soleklare favoritter for opprykk og burde nok ikke spilt i 4. divisjon. Uansett god lærdom for vår eget lag.

Uansett gikk vi til kampen med friskt mot og noen delmål som vi hadde under kampen, det ene delmålet var at vi skulle unngå skudd fra 15-20 meter. Her må det sies at vi besto med glans, det ble nok avfyrt 3-4 skudd i løpet av hele kampen. Lura hadde vel nesten ikke muligheten til å få avfyrt flerne skudd heller.

1. omgangen la vi ned en vannvittig innsats og følgte kampplanen til punkt og prikke, det er sjeldent du ser laget jobbe så godt sammen ute på banen. Vi lot Lura trille ball på deres egen banehalvdel, men idet Lura berørte vår banehalvdel var det bånn gass i press. Lura klarte ikke å skape allverdens med sjanser i 1. omgang grunnet dette vannvittige presset fra samtlige på laget. Halveis i 1. omgang går Lura fortjent opp i ledelsen 1-0 etter et solid frispark som tok veien opp i motsatt kryss til ingen mulighet for Tone Søndeland bakerst i buret.

Vi fortsatte å gi Lura litt bank og i det 35 minutt var det vi som skulle få juble over scoring, denne gang når debutant Siw får ballen på sin venstre side som hun slår inn til Maren som i duell med keeper og midtstopper går hun av med seieren noenlunde enkelt og setter inn utligningen til 1-1. Kunne vi faktisk stå imot trykket og gå til pause med 1-1??? Neida, det kunne vi ikke. Det var tydelig at dødballer for Lura var en ting de kunne. For på 2 cornere på rad fra nevnte Anette Tengesdal som er meget godt slått får Lura pirket inn 2-1 og 3-1. Resultatet sto seg til pause.

Det ble ingen tordentale i pausen, heller ingen forandringer. Det ble heller sagt noen vellvalgte ord, men vi kan ikke røpe all taktikken vi skal bruke mot Eiger.

Vi fortsatte taktikken vår i 2. omgang, Lura fortsatte med sin. De ønsket og spille fotball, noe vi ikke er vant med. Vi følte vi klarte å henge med på deres spill, selv om vi ikke skapte allverden fremover. Det Lura var best på var nok disse dødballene. Hadde det ikke vært for dødballer så hadde nok Lura bare vunnet 2-1 denne kampen. 

10 minutter ut i 2. omgang ofrer Kristin Olsen liv og lemmer når hun blokkerer ett skudd med ansiktet slik at blodet spruter rundt seg, så hun måtte øyeblikkelig av banen for å få stoppet blødningen. Oppi alt hysteriet her slipper vi inn 2 mål og ettersom Roy og Egil brukte mer energi på pasienten enn kampen, så teller ikke disse 2 målene. Legehjelp fra Brodds trenerteam hjalp dog ikke, men litt papir og noe vidunderkur fra en av Luras spillere på benken hjalp til for å stoppe blødningen i nasen slik at hun kunne komme seg innpå banen igjen.

Sluttresultatet ble 7-1 til Lura, resultatet lyger nok litt. Men blir fort stygt når vi ikke er tøffe nok på dødball i mot. Når vi spiller ball henger vi veldig godt med Lura og ser frem til neste kamp hjemme mot Eiger mandag kl. 20.00. Kjekt var det også å ha med oss debutantene Karianne Erland og Siw Therese Tårnes fra Buøy som absolutt viste de har noe å tilføye laget.

KAMPFAKTA
Lura - Brodd 7-1 (3-1)
Mål: Maren Rasmussen
Assist: Siw Therese Tårnet
Gule kort: Siw Therese kunne fått for filming?? :)
Dommer: Stålkontroll
Tilskuere: 50 (Veldig kjekt med så mye folk på damekamp)

Brodd: Tone Søndeland - Malena Nissen (Anne Grethe Høie fra 62), Karianne Erland, Frida Skiftestad, Eivor Knudsen - Maren Ravnås (Kristin Olsen fra 70) - Kristin Olsen (Randi Carlsen fra 55), Kristin Ueland, Mari Skiftestad, Siw Therese Tårnes og Maren Rasmussen

Ekstra vanskelig å sette børs etter en sånn kamp, i utgangspunktet hadde nok alle fortjent poeng.

Børs:
*** Mari Skiftestad
**  Kristin Ueland
*    Karianne Erland