IL Brodd deltok med 3 lag under årets Dana Cup. Gutter 13, 15 og 16 hadde med seg totalt 44 spillere fordelt på 3 lag. Disse spillerene ble samlet i en stor gymsal sammen med 4 ledere som med stødig hånd tok seg av 44 spillere som oppførte seg utmerket. Dette er tredje året på rad vi reiser ned med flerne enn ett lag på Dana Cup og i alle de turneringene har guttene oppført seg eksemplarisk. Dana Cup ledelsen har også sagt seg fornøyd med IL Brodds deltakelse både på sidelinjen og oppførselen på banen. Selvsagt er det småting som kan dras frem, men det er som sagt småting.

Utifra lederenes ståsted koste spillerene seg under årets Dana Cup både sportslig og på den sosiale fronten. Selv om det var alt fra 12 til 17 åringer i gymsalen fungerte guttene godt sammen. Det var nå verre med hvordan det ble seende ut i gymsalen etterhvert som uken gikk til. På lørdagen ble det nok plukket opp over 600 Capri Sonne, i tillegg til 25 svarte søppelsekker. Så når vi dro ifra skolen var gymsalen slikt, med enkelte unntak av seige områder. Ledelsen på skolen skrøt over renholdet og ryddingen. 

Det største minuset med Dana Cup er nok maten som blir servert som er innkludert i A-båndet som guttene har. Her ble det nok sluntret unna mye lunsj og middager til fordel for søppelmat og brus. McDonalds og pizza var en slaget blant guttene. Det ble og flippet mye flasker i gymsalen, hvorfor sier du? Det tror jeg du må spørre guttene om. Guttene fikk bevege seg mye fritt rundt på området, så lenge de ikke gikk mindre enn 3 personer sammen. Det ble veldig lite Pokemon Go, men fra Stavanger - Kr. sand og returen tilbake til Stavanger ble det mye Pokemon go + pokestops.

Etter endt turnering var det nok mange som slet med dårlig hjerte. Brodds gutter 15 endte opp i 3 straffekonker og gutter 13 hadde 1 straffekonk. Brodd vant alle 4 straffekonker og kan nok kalle seg for Dana Cups Tyskland. Noen av lederene ble observert bak busker under straffekonkene. Det er veldig kjekt å se hvor mye fotball betyr både for guttene og lederene, pluss at samholdet nok har blitt styrket.

Gutter 13 imponerte stort under årets Dana Cup, spesielt med tanke på at de kun var 13 spillere og at de aldri hadde spilt 11er fotball før. I B-sluttspillet ble Slagen slått 3-1 etter at Brodd tidlig kom under, men kom sterkt tilbake og vant fortjent 3-1. I 8/delsfinalen mot Løv Ham ble det langt tøffere. Guttene kom under 1-0, men snudde til 2-1. Løv Ham snudde igjen og ledet 3-2. 2 minutter før slutt scoret Noah på ett nydelig frispark som gav straffekonkurranse. Det Brodd stakk av med seieren. I kvartfinalen mot Borre ble det ett knepent tap 1-0. Borre tapte forøvrig sin finale. Alt i alt en meget solid turnering av guttene.Brodd - Trauma 0-0
Brodd - Rhenania Richterich 1919 2-2
Brodd - Ham Kam 1-4

16/delsfinale
Brodd - Slagen IF 3-1

8/delsfinale
Brodd - Løv Ham 2-2 (7-6 e, str)

Kvartfinale
Brodd - Borre IF 0-1

Gutter 15 fikk virkelig kjenne på turneringslivet torsdag når de startet med seier på straffekonk mot Viking kl. 10.00 på torsdagen. kl. 14.00 møtte laget Solid i 32/delsfinalen også denne gikk til straffekonk hvor guttene gikk seirende ut. Så guttene var videre til 16/delsfinalen, men denne skulle bli spilt 1 time og 55 minutter senere på samme bane. Mer rovdrift av guttene skal du lete lenge etter, andre lag får spille kl. 20.00 på kvelden, men Brodd måtte spille 2 timer senere. Motstanderlaget hadde 7 timers hvile før kampen mot oss. Uansett ble det kamp og guttene kom tidlig under 1-0 mot Freidig, dette ble snudd raskt og guttene ledet 4-1 allerede etter 13 minutters spill. Kampen endte 4-2 til Brodd.

I 8/delsfinalen mot Gimletroll lå guttene under 2-0, men snudde til 2-2. Kampen endte nok en gang i straffer hvor Brodd nok en gang ble for sterke i straffekonkurransen. I kvartfinalen ble det ett møte mot ett lag fra Malta. Her holdt vi 0-0 til pause. Vi fikk dessverre en i trynet etter 10 sekund av 2. omgang. 7 minutter før slutt får vi straffe som Marcus satte sikkert i mål (Marcus scoret på 5 av 5 straffer i Dana Cup) Men får å unngå dårlige hjerter i en eventuell straffekonkurranse slapp vi inn 2-1 1 minutt før slutt. Selv om vi skulle ha hatt frispark i forkant. Guttene tapte 2-1 mot ett sterkt lag, men vi måtte i denne kampen hive inn masse håndkler og klarte såvidt å ha 11 spillere på banen i den siste kampen. Hadde vi gått videre til semifinalen hadde vi nok dessverre ikke hatt mye mer å gitt. Laget vi tapte mot tapte 1-0 i sin finalen. Solid prestasjon av guttene.

NB: Verdt å merke seg er at Brodd lå under i alle kampene utenom i 0-0 kampen i gruppespillet. Mot Gimletroll lå de under 2-0, men kom tilbake. I utgangspunktet der veldig sterkt av guttene.

Madla 2 - Brodd 3-0
VIZIONI FC & WFC - Brodd 0-0
Brodd - Nøtterøy 0-3

64/delsfinale
Brodd - Viking 1-1 (5-3 e. str)

32/delsfinale
Brodd - Solid 2-2 (7-6 e. str)

16/delsfinale
Brodd - Freidig 4-2

8/delsfinale
Brodd - Gimletroll 2-2 ( 4-3 e. str)

Kvartfinale
Brodd - Pieta Hotspurs 0-1

Gutter 16 var uheldig i sin 32/delsfinale mot Midtbygden i A-sluttspillet hvor marginene ikke var på deres side. I utgangspunktet var ikke marginene på deres side i hele turneringen. Men guttene la ned en voldsom innsats og skal være fornøyd med deres innsats i Dana Cup.

Brodd - Skjergård 3-4
Brodd - Glassverket 4-0
Brodd - Flekkefjord 2-3

32/delsfinale A-sluttspillet
Brodd - Midtbygden 1-3

Vi takker trenere, ledere, spillere og foreldre for en strålende Dana Cup i Hjørring. Så håper vi på flerne lag i neste turnering. Vi håper å få bestemt oss innen oktober. Kan være det blir en annen turnering, men til neste år skal vi være tidligere ute

Sportslig hilsen
Ansvarlig Dana Cup
Roy Larsen