Brodd - Havørn 4-1. I ett nydelig sommervær på ærverdige Midjord Stadion gjorde Brodd sitt damelag seg klar for seriestart mot Havørn. For de av dere som ikke var på kampen, var starten av dette referatet ren og skjær ironi. Det var bikkjekaldt denne kvelden på Midjord. Det hjalp heller ikke på å se kampens myndige dommere springe rundt i kortermet dommerdrakt og shorts. Vi prøvde å påtvinge han mer klær i pausen, noe som ikke gikk.

 

Sesongoppkjøringen har ikke vært tøff, men har inneholdt en del treningstimer. Vi har også fått tid til å spille treningskamper mot Tjensvoll A-lag og Madla jr. elite. Henholdsvis 2-1 og 3-1 seier. Så vi er dessverre kommet inn i en "dårlig" stil når vi snakker om Brodd og grønne drakter. Det å vinne flerne kamper på rad er ikke bra for hodene til spillerene, men vi får se om dette også gjelder på damesiden.

Årets første seriekamp er altså ferdigspilt å Brodd vant kampen 4-1. En kamp som egentlig var jevnere enn resultatet tilsier. Havørn startet best og hadde et visst press på Brodd i starten av kampen uten å skape de alle største sjansene. Det var derfor ekstra deilig å få et tidlig mål. Av en eller annen merkelig grunn spiller vi oss lekent ut fra forsvaret når vi gir støttepasning til Anne Lo som står bakerst hos Brodd, hun finner en Brodd spiller med en god pasning midt på banen som igjen leverer ballen til Tina som lekkert sender Helle alene gjennom mot keeper. Helle gjør ingen feil og sender Brodd i ledelsen 1-0 etter 12 minutters spill.

Brodd ålte seg sakte men sikkert mer inn i kampen og får scoring nr. 2 etter 25 minutters spill, 2-0 scoringen er nesten en nøyaktig kopi av mål nr. 1. Tina slår en flott gjennombruddspasning til Helle som nok en gang setter ballen bak Havørns målvakt og til 2-0 ledelse. Like før pause får Havørn frispark på kanten av 16 meteren, frisparket ble dessverre omsatt i mål etter at vinden tok en god del av ballen og sendte den opp i hjørnet til redusering 2-1.

Vi gjorde noen forandringer i pausen, i tillegg skulle vi prøve å få til spillet litt mer langs bakken.

2. omgangen ble veldig jevn og spennende. Både Havørn og Brodd var farlig frempå når det gjaldt scoring og det kunne bikke begge veier. Heldigvis er det ennå sprut i evigunge Siv som vinner en ball av Havørns høyreback. Hun gir ballen så videre til Kristin Olsen som legger fint inn i feltet hvor Randi vinner duellen med keeper og øker Brodds ledelse til 3-1 etter at vi har passert 76 minutter. Vår alltid hardtarbeidende Rebecca Schleier skulle også få sin fortjente scoring når hun er først på ballen etter corner fra Randi. 


Brodd vinner altså kampen 4-1. Neste kamp for damelaget er tirsdag 26. april borte mot Hjelmeland.

K A M P F A K T A
1. serierunde
Brodd - Havørn 4-1 (2-1)
Mål: Helle 2, Randi og Rebecca
Assist: Tina 2, Kristin O og Randi
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 15
Dommer: Chris Wulff (Usynlig og aktiv, så veldig kaldt ut)

Brodd: Anne Louise Lura - Malena Nissen (Stine Nordvang fra 46) Anne Grethe Høie, Karianne Undem, Eivor Knudsen - Christin Schumpa (Randi Carlsen fra 40) Rebecca Schleier, Maren Ravnås (Kristin Olsen fra 60), Therese Gabrielsen (Helle Solgård fra 83), Tina Tangen og Helle Solgård (Siv Årsland Lunde fra 46)

Børs:
*** Anne Grethe Høie
**  Eivor Knudsen
*   Helle Solgård

2. serierunde
Hjelmeland 7er - Brodd 3-1 (3-0)
Mål: Karianne Undem

Brodd: Trine Gausland, Petra Andersson, Kristin Olsen, Tina Tangen, Rebecca Schleier, Helle Solgård, Katrine Helland, Karianne Undem, Randi Carlsen og Maren Ravnås

Ikkje bra at det spilles 7er i en 11er serie