Nærmere 20 enslige, unge flyktninger bosatt på mottak ble invitert til fotballtrening i regi av Brodd og organisasjonen Redd Barna på Midjord lørdag 26. september. Både spillere og trenere storkoste seg før, under og etter økten.

Fra Brodd stilte styremedlem Trond Kindervåg, A-lagets assistenttrener Christoffer Midbøe Lunde, daglig leder Øyvind Jacobsen og A-lagskaptein Petter Midbøe Lunde som instruktører.

De fleste spillerne var fra Syria, Eritrea og Afghanistan - og de viste stor iver, fotballglede og flere av dem gode ferdigheter. Kjekke folk som kommer til å bli en god tilvekst til lokale fotballklubber og samfunnet for øvrig. 

Røde Kors ved Stian Sliper stilte med transport og mat, og skapte en god ramme som gjorde lørdagen til en fin opplevelse - også for Brodds trenere.

- Dette var gøy, og inspirerende. Å gjøre slike ting ligger i Brodds kultur, og det var veldig kjekt å få være med på. Jeg ble inspirert av å se fotballgleden og samholdet disse viste, sier A-lagskaptein Petter Midbøe Lunde.

Han lånte villig bort utstyr fra egen og lagkameraters garderobe slik at alle kunne få delta i økten. 

- Dette gjør vi gjerne igjen, sier den tidligere A-lagsspilleren for Viking og Brodd, Trond Kindervåg. Han er i dag styremedlem i Brodd, og trener for Brodds jenter 2006 og 2008.

Stian Sliper i Redd Barna syntes tiltaket var veldig vellykket.

- Guttene hadde en kjempeopplevelse, og fikk kjørt seg med en god treningsøkt. Tusen takk til Brodd som stiller opp helt gratis for å bidra med dette, sier Sliper.