En epoke er over. Kim Rune Ovesen (27) forlater Brodd og Stavanger til fordel for kjærlighet og Østlandet etter torsdagens kamp mot Staal Jørpeland. Trønderen har absolutt satt spor etter seg i de fire sesongene han har spilt i klubben.

Ovesen kom til Stavanger og Brodd mars 2012. Det var tidligere A-lagskeeper Magnar Nordtun som hadde blitt kjent med trønderen gjennom spill i Futsal-serien, og anbefalingen fra Nordtun gjorde at Ovesen som tidligere hadde spilt for Nardo og Steinkjer i 2.divisjon, overtok trønderrollen etter Martin Gregersen på Midjord – og venstrebacken etter Cato Osberg Rygg.

Debuten kom i en treningskamp på Midjord for Brodd 2 mot FK Ild i mars måned. På et lag med kjente profiler som Helge Arild Galta, Tormod Skavland, Ruben Hakin og Stian Kristensen i oppstillingen, viste Ovesen umiddelbart at han ville bli en meget sterk forsterkning. Tre ganger scoret Ovesen i sin første opptreden, én av scoringene en perle av et frispark. Slike frispark skulle det bli flere av etter hvert.

Og pasninger. Ovesens venstrebein er av flere i lokalfotballen omtalt som et av de beste, og trønderen har vært nest sist og tredje sist en rekke ganger, i tillegg til de 29 scoringene han er registrert med på klubbens A-lag gjennom 78 A-kamper.

I seriedebuten ble det også scoring. Ovesen scoret 3-0-målet da Brodd slo Frøyland i åpningskampen i 2012, i det som kanskje er klubbens beste vårsesong på maaaange år.

 

 
Kim Rune Ovesen drar fra Stavanger og Brodd.

Etter over tre år i Brodd blir torsdagens hjemmekamp mot Staal kl 1800 på Midjord siste kamp for Kim Rune Ovesen i klubben. Vi har laget en liten kjapp videosnutt over noe av det han bidratt med i disse tre årene.

Posted by IL Brodd on Monday, May 4, 2015

Heldigvis – og uheldigvis for Brodd har Kim Rune Ovesen under oppholdet satset mer på innendørsfotball enn utendørsfotball. Heldigvis, fordi interesserte klubber høyere i divisjonssystemet har holdt seg unna slik at vi kunne beholde ham i klubben både i 3. og 4.divisjon, og uheldigvis, fordi vi hans litt for mange fravær utvilsomt har svekket laget – og våre resultater.

Kim Rune har en rekke seriegull, landskamper og kamper i mesterligaen i Futsal, og har vært sterkt delaktig i arbeidet med å bygge opp interessen for en ny sport for Norges Fotballforbund. Vi har med andre ord ingen problemer med å forstå prioriteringen.

Samtidig står det respekt av at Kim Rune ble med ned for å gjøre en innsats i 4.divisjon i 2014 da mange andre forlot klubben. «Kimbo» var viktig i kampen for opprykk hurtigst mulig igjen, og har også vært flittig på å stille opp da klubben har trengt ham, som høsten i fjor da Brodds G14 manglet trener, og Kim Rune på kort varsel stilte seg til rådighet.

Vi har heller ingen problemer med å innrømme at Kim Rune vil etterlate seg et savn på Midjord og i garderoben. Ikke bare vil vi savne venstrefoten hans, men også hans vinnervilje på trening, hans spilleforståelse, hans kravsmentalitet til seg selv og lagkameratene og ikke minst hans gode og kreative designråd (og kritikk) på A-lagets utstyrspakker. Og så mye, mye mer.

Vi ønsker Kim Rune og hans kjæreste Maren lykke til med ny tilværelse på Østlandet. (Skrekk og gru!) :-)

 

Statistikk Kim Rune Ovesen:

År           Kamper                    Serie/øvrige                      Mål (S/Ø)

2012      22                           15/7                                      10 (6/4)
2013      26                           16/10                                    10 (5/5)
2014      25                           15/10                                    7 (3/4)
2015      5                             1/4                                        2 (1/1)
Totalt    78                           47/31                                    29