Brodd stilte med to ungdomslag i årets utgave av Dana Cup, det ga meget sterke resultater. G 15 ble puljevinner og tok en sterk 17. plass. Brodd G 14 tok en flott 2. plass i sin gruppe og klarte også en 17. plass i Dana Cup. Vi er usikre på om noen andre Broddlag har kommet lengre under Dana Cup? Video med alle G 15 sine scoringer pluss G 14 sin straffekonk ser du nederst i nyheten.

G 15 laget åpnet med seier 3-2 over Ørsta, denne kampen ble spilt på kunstgress. Den eneste banen med kunstgress i Dana Cup.
Laget lå under 1-0 og 2-1, men snudde kampen til seier 3-2. Brodds første mål av Mats er en virkelig lekkerbisken, nr. 2 er ett flott fremspill til Sander som presser den ene forsvareren til å sette ballen i sitt eget mål. Mål nummer 3 er det Preben som setter lekkert i mål.

I kamp nr. 2 møter vi Skedsmo, ett lag som imponerte oss dagen før med en enorm jobbing. Men i kampen mot oss hadde vi stort sett full kontroll i hele kampen og kunne sikkert scoret 4-5 mål, men resultatet ble kun med 2-1 seier til oss etter scoringer av Sander og Ådne.

I kamp 3 møtte vi Pro Touch Soccer Academy, ett lag vi på forhånd forutså som store favoritter til å vinne puljen. Vi møtte uredde opp og gikk rett i strupen på dem i 1. omgang og hadde full kontroll på kampen. Vi scoret også ledermålet med Sander i denne perioden. Etter dette ble det mye mer rufsetet og flerne av spillerene begynte å slite med småting så det ble gjort mange bytter i denne kampen. Pro Touch kom mer og mer med i kampen og 3 minutt før slutt satt utligningen. Slike jubelscener ser du ikke ofte på en fotballbane lenger. Kampen endte tilslutt med 1-1 og Brodd G 15 ble puljevinnere.

I 32/delsfinalen skulle vi møte Tromsø, ett lag som imponerte stort med å knuse Staal Jørpeland hele 7-1 i sin pulje. Vi visste at det var ett sterkt lag vi skulle møte, men guttene tok utfordringen på strak arm. Guttene la ned en utrolige innsats og lot ikke Tromsø komme til de store sjansene. Istedenfor var det Brodd som styrte spillet i denne kampen og det var ikke ufortjent at Hans Olav sendte Brodd i ledelsen etter litt over halvspilt 1. omgang.

Den ledelsen skulle vi holde i hele kampen, men alle kreftene ble brukt i denne kampen og når dommeren blåste av kampen var det ikke mange som hadde så altfor mye krefter igjen. For om 4 timer ventet en nye kamp i stekende varme. Denne gangen skulle vi møte Stadtlohn SUS, ett lag som sto med 19-0 i målforskjell og tidligere i år hadde slått ut Borussia Dortmund i en Tysk cup.
Det ble selvfølgelig for tøft for ett slitent Brodd-lag og måtte se seg slått i varmen. Dermed ble det en smålekker 17. plass i verdens største ungdomsturnering.

Brodd G 14 åpnet med en sterk uavgjort 1-1 mot Stryn, før det i 2. kamp møtte Ham Kam ett lag som rett og slett ble for sterkt for våres gutter og vi tapte 4-0. Dermed måtte vi vinne med mange mål den siste kampen. Og når ett Broddlag må noe, så gjør de det. Mot slutten av kampen mot Breidablikk fant dem ut at de kun trengte 1 mål til for å gå videre til A-sluttspillet. Selvfølgelig skulle det 7. målet komme like før slutt. Slik at guttene vant med hele 7-0 og gikk videre til A-sluttspillet.

I 32/delsfinalen møtte guttene Skreia, ett lag som på forhånd skulle være favoritter til å vinne denne kampen. Laget ligger på nivå 1 i sin krets, noe ikke Brodd gjør. Brodd tok iniativet i 1. omgang og Ørjan skulle sende Brodd opp i ledelsen 1-0 på ett fantastisk frispark. Etter scoringen var det mye som skjedde midt på banen uten de store farlighetene. Mot slutten av 2. omgang kom Skreia bedre med i kampen og fikk sin utligning. Dermed måtte det straffer til for å kåre en vinner. Her var det Brodd som var sterkest.
I 16/delsfinalen ble det og stopp for 14 åringene når de møtte ett Danskt lag. Det ble også for G 14 en fantastisk sterk 17. plass og noe å ta med seg i minneboken.

Etter turneringen var alle lederene enige om at denne turneringen har vært en sportslig og sosial suksess, noe som frister til gjentakelse. Så vi vil tilbake, men det må planlegges i god tid. Har du lysst å være med i cuputvalget så er det bare til å ta kontakt.

Under får dere en liten videooppsummering.