Egersund 2 - Brodd 4-2. Brodds damelag dro avgårde til Okka by mandags kveld før å møte Egersund 2 som før denne kampen sto med 9 av 9 mulige poeng. Det betydde for våres del at vi måtte brette opp ermene og gi absolutt maks ute på Kiwi-banen bare 10 minutters kjøring fra Husabø. Det at vi hadde trent i høyden skulle ikke gi noe fordel for oss når kampen plutselig spilles på en bane 250 meter lenger ned enn deres opprinnelige bane.

Siw Therese og Kristin Ueland fant ikke åpningen til å komme seg inn på banen, måtte hoppe over gjerdet

Før vi kom oss til Kiwi-banen som lå i naturskjønne omgivelser omkranset av lokal-, natt- og godstoget dundrende forbi hver 15 minutt under i kampen. Kunne tro at Rema-Reitan hadde betalt godstoget for å drasse med seg vogner med logo fra Rema 1000 når vi først spilte på Kiwi-banen, all reklame er jo tross alt god reklame.

Trenerene kjørte i egen bil utover jæren, imens damene selv fordelte seg rundt i 4 biler. Det er nå heller uvisst om gjengen som satte på med "ikke navngitt" person følte seg trygge når "ikke navngitt" person rygget på fortauet og ikke hovedveien for å komme seg ut fra Midjord Stadion. Vedkommende spilte i fjor for Vardeneset, så det forklarer vel saken sånn noenlunde greit :) Uansett så kom vi alle helskinnet frem.

Panikken spredte seg fort i laget når en av spillerene hadde glemt igjen sine sko "hjemme". Eller panikken var nå ikke altfor stor, ettersom laget er vandt med at det skjer saker og ting rundt damelaget. Slik at det har blitt en selvfølge at ting ordner seg tilslutt. Heldigvis åpnet Malena Nissen opp sin lille skobutikk som hun har i sin bil, slik at vedkommende som hadde "glemt" skoene hjemme fikk lånt seg ett par til kampen. Det viste seg etter kampen at skoene lå fint å slappet av i garderoben. Så sånn sett var ikke skoene fryktelig langt unna.


Her er huskeliste til neste kamp (kan også brukes når en skal hjem fra kamp)

Kampens gode dommer Morten Stople poengterte før kamp at han savnet Fysioen (Lena Eidsvik) som var tilstede under damelagets bortekamp mot Sandnes Ulf hvor hun selv presenterte seg som fysio etter kamp. Vi kan også poengtere at vi tapte kampen mot Egersund pga at Lena ikke var med på mandagens kamp. Lena er nemlig målgarantist når vi spiller i Egersund. 2 bortekamper og 2 mål sier sitt.

Vi starter kampen godt og holder godt følge med Egersund. Vi føler faktisk at vi har ett lite overtak i kampen og lar ikke Egersund få noen særlig gode sjanser i starten av kampen. Vi får til noen nestensjanser med Tiril og Siw Therese på topp, men klarer ikke å få omsatt det i scoringer. Etter 24 minutters spill scorer Egersund kampens første mål, hvordan scoringen kom huskes nemlig ikke.

8 minutter senere kommer plutselig Egersund alene gjennom mot Karianne Undem som vokter Brodds mål for anledningen. Undem må ta ulovlige midler i bruk og feller vedkommende innenfor 16 meteren. Ettersom Karianne forsøker å ta ball, blir hun kun belønnet med gult kort etter de nye reglene å bedømme. Da endte Karianne Undem opp i Brodds damelag sin lille historiebok med gule kort, noe hun virket godt fornøyd med.

Kampens gode dommer gir Karianne Undem det gule kortet
I pausen sto Sinsen Janitsarkorps for underholdningen, eller det var ihvertfall noe korps som marsjerte rundt i området under hele kampen. Musikkønsket "vi ere en nasjon vi med" kom aldri gjennom hos dirigenten. Det skjedde også andre ting i pausen, men her tar vi hensyn til personvern når vi ikke skriver hva som skjedde. Vi hadde uansett lagt en slagplan foran 2. omgangen.

I 2. omgang fikk vi nesten en tidlig kalddusj når Egersund misbrukte en stor sjanse, men vi ristet det av oss og kom mer med i kampen. Like etterpå får Maren ett oppspill fra midten der hun slår ballen videre til spissmakker Tiril før hun finner Maren igjen som finner målet. Redusering til 2-1 etter 48 minutters spill ga oss fornyet håp.

Dessverre fant Egersund målet i andre ende bare 3 minutter senere når de skrudde corneren i mål. Så bare 2 minutter senere hadde Tiril og Maren byttet roller. Denne gangen var det Maren Rasmussen som serverte Tiril som fikk lirket ballen forbi en utrusende keeper og nede i høyre hjørne. 3-2 sto det på tavlen på "Kiwi-banen".

Vi kjempet på for utligning resten av kampen, men det ville seg bare ikke. 10 minutter før full tid tar vi ut en meget solid Malena Nissen bakerst i forsvaret, for å sette innpå Siw Therese fremover i banen. Vi får ikke det målet vi trenger, da blir det som oftest mål den i den andre enden like før slutt. 4-2 scoringen til Martine Klippen er av den solide varianten med venstre foten utenfor 16 meteren og knallhardt nede til venstre for Karianne Undem. Karianne som forøvrig spilte nok ein god kamp bak stengene, til tross for at hun egentlig spiller ute på banen.

Alt i alt en meget solid kamp av Brodd damene, men det holdt ikke helt inn denne gangen.

Neste kamp er hjemme mot Eiger 23. mai kl. 20.00. Velkommen skal dere være :)

KAMPFAKTA
Egersund 2 - Brodd 4-2 (2-0)
Mål: Maren Rasmussen og Tiril Kristiansen
Assist: Tiril Kristiansen og Maren Rasmussen
Gule kort: Karianne Undem
Dommer: Morten Stople (God forståelse av de nye reglene)
Tilskuere: 23

Brodd: Karianne Undem - Frida Skiftestad, Malena Nissen (Siw Therese Tårnes fra 80), Karianne Erland - Eivor Knudsen, Maren Ravnås (Anette Halvorsen fra 62), Mari Skiftestad, Kristin Ueland, Maren Rasmussen - Tiril Kristiansen og Siw Therese Tårnes (Hanne Pollack fra 62, Maren Ravnås fra 85)

Børs:
*** Malena Nissen
**  Karianne Undem
*    Kristin Ueland