Midtbygdens - Brodd 1-3. Brodds Damelag tok en sterk 3-1 borte mot Midtbygden etter å ha ligget under til pause 1-0. I 2. omgang viste damene fra Storhaug muskler og vant fortjent 3-1 på Strandalandet. Hvordan det hele gikk til? En kjapp oppsumering finner du rett under dette avsnittet.

17.30 var avgang med "den forbanna tauferjå" til Tau fra Stavanger Fiskepiren. På ferjen satt 12 damer, 2 trenere og 1 stk Siw Therese kjente til fra Ishockeylandslaget. På motsatt side var allerede Maren Ravnås og spiste bedre middag hjemme hos sine foreldre. Dette var nok den største grunnen til at hun kom inn i garderoben veldig sent for anledningen. Damelaget var veldig tidlig ute og fikk nyte mye Norsk natur, mens vi ventet på garderobe i regnet.

Forfallslisten foran kampen på tirsdag var veldig lang, så vi stilte kun 13 mann til start. Her er litt av listen: Tone (Ribbeinsbrudd), Olsen (syk), Eivor (Skole), Mari (ferie), Anne Grethe (Langtidsskadd), Katrine (J 12 kamp), Lena (Komle studier i okka by), Tove og Bente (Kjørte egen parole i 1. mai toget), Christine (ferie) + mange flerne.

I det undertegnende skulle sette i gang taktikkpraten, ble vi brutt av lagleder hos MIL. Vi måtte hjelpe til med å frakte ett partytelt av banen. Sporty som vi var, tok jeg og Egil selvfølgelig i ett tak. Vi fikk etterhvert fraktet partyteltet av banen og alle var happy. Etter at taktikkpraten var gjennomført var det ut for litt oppvarming. Det er tydelig at spillerene på Brodds Damelag virkelig kan vase. 10 minutter etter at taktikkpraten er gjennomført er det kun 6!!!! stk som er med på oppvarming, det er faktisk helt sykt at det går an. Dette må det faktisk bli bedring på. Når vi var ferdige med oppvarmingen var vi fortsatt ikke alle mann alle. Jeg er dessverre ikke rakettforsker på damer, men her må det kraftig forbedring til.

Til selve kampen: Karianne Undem stilte sporty opp i målet for en skadet Tone Søndeland. Karianne så veldig tidlig i kampen at dette kom til å bli en enkel kamp for damene. Så for å gjøre det litt ekstra spennende slapp hun inn ett mål med vilje slik at Midtbygden fikk lede 1-0 til pause, mer er det ikke å si om 1. omgangen.

I 2. omgangen gjør vi litt om taktikken, pluss vi gikk hardere til verks for å få en tidlig utligning. Etter 55 minutters spill skulle det endelig lykkes for Brodd som hadde stanget en del uten å få ballen i mål. Tiril får kontroll på ballen litt inn på Midtbygdens banehalvdel, så slår hun en perfekt stikker til Maren som runder keeper før hun setter ballen i mål til 1-1. Like etterpå gjør Tiril godt forarbeid når hun kommer inn i 16 meteren, hun slår så ballen i støtte til Siw som står på kanten av 16 meteren og bruker utsiden til å skru ballen bak forsvaret og ut på motsatt side. Det stormer Maren Rasmussen frem og banker ballen i mål med innsiden. En lekker scoring! Like før slutt slår Tiril en vektet pasning ut til Maren Rasmussen på venstre siden, hun tar med seg ballen ned til dødlinjen å passerer en av deres forsvarsspillere før hun finner Annika 45 grader ut. Hun kan bare bredside ballen i mål til 3-1 ledelse. 3-1 ble også sluttresultatet.

Notert på turen til Tau:

- Dommer svært streng på at det kun var de som var på dommerkortet fikk være på benken (under selve kampen vrimlet det med folk som ikke var på dommerkortet, både hos Brodd og spesielt Midtbygden.
- Dommer lurte på hvor linjedamen hadde blitt av i 2. omgang, hun var plutselig spiss hos Midtbygden.
- Fysio Lena Eidsvik glimret med sitt fravær, heldigvis ingen alvorlige skader denne gangen.
- 2 av Brodds supportere ble observert i partyteltet, når Brodd ledet 2-1 var de kjappe med å hente ball som triltet inn i teltet for å gi ballen til MIL. Dette satte Brodds støtteapparat lite pris på. Reprimande ble gitt.
- Trener hos Midtbygden kunne tydelig kunsten om å drøye tid. Han latet som om han ikke fant ekstra ball, når han først fant en ball så heiv han den inn på banen. Selvfølgelig var spillet i gang på andre siden, slik at vi måtte starte på nytt grunnet 2 baller på banen.
- Brodds Maren Ravnås har en egen "gruppe" hun kaller "Skamdeilige damår" der hun inviterte alle til å møte opp. 4 av dem møtte opp. Solid oppmøte
- 11 supportere fra Brodd møtte opp, takk til dere som støttet oss.
- 35 stk hos Midtbygden som har fått seg ett flott anlegg.
- Seieren ble selvfølgelig feiret på Tau Kebab
- Neste kamp er borte mot Egersund 2 den 14. mai kl. 20.00

KAMPFAKTA
4. serierunde
Midtbygdens - Brodd 1-3 (1-0)
Mål: Maren Rasmussen 2 og Annika Vold
Assist: Maren Rasmussen, Siw Therese Tårnes og Tiril Kristiansen
Gule kort: Ingen
Dommer: Willy Furu (God kontroll)
Tilskuere: 45


NB: Forfall fra Eivor (Skole) og Kristin Olsen (syk)

Børs:
*** Karianne Undem
**   Maren Rasmussen
*     Karianne Erland