Brodd - Fana 5-1. A-laget for herrer virker ustoppelige for tiden. Lørdag sikret laget seg sin tredje triumf på like mange forsøk på NSE-banen Midjord. Det betyr at Brodd faktisk topper tabellen i Norsk Tipping-ligaen etter fem spilte runder.

Likevel må det nevnes at Fyllingsdalen har like mange poeng (13), mens Lysekloster på ti poeng har én kamp mindre spilt, og trolig vil overta tabelltoppen om de slår hengekampen sin. Det er bare spilt fem kamper, men 13 poeng er over alle forventninger. 

Det samme er den offensive kraften. Vi har scoret hele 16 mål på fem kamper, det er et snitt på over tre mål pr kamp, noe som bør bekymre medlemmene i scoringsklubben, men glede alle andre. Når vi i tillegg bare har sluppet inn to mål på de samme kampene, er det klart det er lov å slå seg litt på brystet.

Mot Fana begynte det mildt sagt noe brutalt. Allerede etter syv sekunder ledet gjestene etter at ellers så solide Raniowski i Brodds mål brukte for lang tid med ballen og ble taklet av en Fana-spiller. Ballen gikk i mål, og gjestene kunne juble. Heldigvis for siste gang i kampen.

Brodd svarte bare 11 minutter senere. Sindre Haarberg leste en tversoverpasning godt, snappet ballen, og banket den bak Fana-keeperen til utlikning for de mange besøkende på Midjord. Resten av omgangen ble en stillingskrig mellom to gode lag, og uavgjort til pause var rett og rimelig. For øvrig årets tredje hjemmekamp av like mange som er uavgjort til pause.

Etter hvilen kom Brodd som vanlig ut i hundre. På kort tid ble alle håp om bortepoeng knust. Først var det Sindre Haarberg som vant ballen høyt i banen, dro den med seg, og elegant vippet ballen over Fana-keeperen til sin scoring nummer syv for året. Så inntok Haarberg hovmesterrollen, og serverte Alejandro Valecillos til 3-1. 

4-1 kom etter et frispark. Truls Vagle slo presist. Adonis Brahimi vant duellen på bakerste, og Marco Scheffler kriget ballen i mål. Deilig scoring.

Men vi var ikke ferdige. Høyreback Krister Landa scoret to ganger borte mot Sogndal. Alejandro på venstrebacken ville ikke være dårligere mot Fana. Igjen ble han frispilt, denne gang av Fabian Calderon - skar innover i banen, og banket ballen i hjørnet til scoring to for kvelden for egen del, og Brodds femte.

- Vi ble tatt litt på sengen av at Fana kom i en 3-5-2 formasjon. Det passer oss normalt spesielt godt å spille mot den formasjonen, men vi var ikke forberedt på det. Straks vi justerte etter pause fikk vi det kampbildet vi ønsket oss, og guttene leverte en fantastisk omgang. Nå gjelder det å nullstille til ny seriekamp mot Vardeneset tirsdag, sier trener Antonio Silva.

Det er Vardeneset som er neste motstander. Kampen kan du se på Aftenbladet.no  eller enda bedre: Ved å ta turen til Modena-banen på Tasta. Avspark er kl 1900.

- En helt vanlig kamp for oss. Klart vi vil vinne, men for å få tre poeng. Ikke for å revansjere noe. Dette er en normal kamp. Vardeneset er gode, men vi skal gi dem kamp om poengene, lover Silva. Se intervju her

Kampfakta her
Bilder her
Reportasje i Rogalands Avis her

Tabellen her