Etter 6-1 tap borte for FK Haugesund II, er det klart. Etter fem sesonger i 3.divisjon, må Brodds A-lag neste sesong spille i 4.divisjon. Det medfører samtidig at vårt andrelag rykker ned til 5.divisjon.

Begge seniorlagene har hatt en tøff jubileumssesong poengmessig - og blir sist i sine respektive puljer i 3. og 4.divisjon. Det var ikke slik vi så for oss situasjonen før sesongstart, men det er like fullt fortjent at vi neste år må ned et hakk med begge lag.

En fellesnevner: Altfor mange baklengmål - og altfor få spillere som har bidratt kontinuerlig sesongen gjennom. Fraværene har vært mange, og gjort det vanskelig for trenerstaben å få til kontinuitet og et spillemønster som kan løfte det kollektive, spesielt defensivt.

Ole Fredrik Bergseth ble avløst som trener før kampen mot Vaulen i sluttfasen, men det ga ikke nevneverdige resultater. Både kampen mot Vaulen og bortekampen mot Stord ble tapt, og da nyttet det lite med seier mot Øystese hjemme i runden etter. Med 6-1-tap borte mot de nest beste til eliteserielaget FK Haugesund er alle teorier lagt døde. Vi rykker ned. 20 poeng på 24 kamper er rett og slett ikke i nærheten av godt nok.

Vi skal fullføre sesongen på best mulig vis, men allerede nå begynner arbeidet med å gjøre klart for 4.divisjon i 2014.