Os - Brodd 1-2. Våre beste menn kriget seg til tre imponerende bortepoeng i 3.divisjon 16.mai. Dermed har Bjarte Lunde Aarsheims gutter fått kontakt med topplagene i divisjonen.

Os hadde før kampen full pott og målforskjell 12-0 på egen hjemmebane, så det var ingen tvil om at det var en tøff utfordring som møtte oss. Flere spillere var ute med skader og andre fravær. Heldigvis var de to USA-studentene Erlend Lunde Løfsgaard og Tord Malde Pedersen klare til innsats, mens Bjarte Lunde Aarsheim også løste spillerlisens, og satt klar på benken som backup.

Kampen startet på en verst tenkelig måte. Et angrep fra Os ble klarert både én, to og tre ganger, men aldri godt nok. Da en Os-spiller fikk ballen på 20 meter var vi ikke flinke nok til å støte på ham, og keeper Tord Malde Pedersen fikk ikke se utgangen på skuddet som dermed smalt i nettet - og i mål. 1-0 til hjemmelaget etter kvarteret, og mange trodde dette ville bli en tøff ettermiddag.

Det ble det. Hjemmelaget hadde, som vi planla, ballen mye, men vi var litt misfornøyde med hvordan vi klarte å straffe dem ved brudd. Da halvtimen var passert hadde vi kommet mye bedre med i kampen, men fortsatt ikke skapt for mye. Så dukket Emil Jesman Sunde opp. Emil fikk drømmetreff på et langsskudd - og dermed 1-1 som sto seg til pause.

2.omgangen var også jevn. Os med litt mer ball, men vi følte at vi gradvis begynte å overta initiativet i kampen. Thomas Våland misbrukte en stor mulighet etter frispilling fra Petter Olsen Haukali, men like etter var Våland nest-sist på ballen da Brodd tok ledelsen. Framspillet til Lars Erik Dahl var det en Os-spiller som kom først på, men Dahl jaget og vant ballen fra backen, og fant seg plutselig alene mot keeper. I slike situasjoner er trønderen iskald. Så også her, og dermed 2-1 til oss, til stor jubel fra broddbenken.

Like før hadde Os en scoring, men assistendommeren vinket heldigvis for oss med flagget for offside, noe tv-bildene viser at det ikke var. Gode lag har litt flaks, men synd for hjemmelaget der.

Og like før slutt så mange ballen i mål på ny til ulikning, men Muhammed Akar klarte på mirakuløst vis å redde ballen på streken med en fantastisk inngripen. Dermed kunne 14 spillere og to ledere strekke hendene og juble for ny borteseier. Faktisk har Brodd dermed vunnet alle tre bortekampene i 2015-sesongen.

Kampfakta, lagoppstilling her.

Neste kamp er hjemme mot Vaulen torsdag 21. mai klokken 20.00.

 Tabellen her!

 Se hva lokalavisen i Os skriver.

 

Ny sterk bortesiger for A-laget til Brodd!

Posted by IL Brodd on Saturday, May 16, 2015